You are here

Sommaren är tävlingarnas tid!

Förra helgen reds de Nordiska & Baltiska mästerskapen i Ypäjä i såväl hoppning, dressyr som pararidning, samt även FM i fälttävlan. I hoppningen gick det individuella guldet i den kombinerade senior och U25 klassen till vår samarbetspartner Marina Ehrnrooth med EVLI Luikka! I samma ålderskategori fick Finland även ett lagsilver. I young rider kategorin gick såväl silver som brons till Österbotten, med Joni Koivusalo på silver och Miisa Pulkkanen på brons.  Grattis till alla lagmedlemmar och speciellt till Marina!

På dressyrsidan red vår samarbetspartner Susanna Therman och Dragonheart i young rider klassen en individuell femte plats. Susanna gjorde även lagets bästa prestation i lagklassen och knep en andra plats i klassen. Daniela Therman red jämna program och var en bärande kraft i det finska juniorlaget. Bland seniorerna red vår partner Anna von Wendt nya personliga rekord samt ett lag brons. 

Grattis alla för fina prestationer och rosetter. Nu är det många som vänder blicken mot FM tävlingarna. På samma sätt som NBM, är FM en tung prestation över många dagar. Därför är månadens produkt i juli Twydil Protect Plus, som hjälper hästens muskler att återhämta sig från tunga prestationer, samt spjälkar upp mjölksyra som bildas i musklerna vid hård ansträngning. 

Twydil Protect Plus innehåller aminosyror, antioxidanter, vassleprotein och vitaminer som stöder musklernas optimala funktion. Produkten är utmärkt att använda vid tung träning eller tävlingsprestation för att skydda muskulaturen och försnabba återhämtningen. Hästen hålls fräschare och blir inte stel. Rekommenderad användning är under 10 dagar i samband med hård ansträngning.

Ett annat vanligt problem gällande hästens prestationsförmåga är problem med magen. En vanlig reaktion är sk. “stressmage”, då hästen reagerar på stress med matsmältningsproblem. Diarré är vanligt och hästens förmåga att uppta näringsämnen från fodret försämras märkbart. Detta leder till att hästens allmänkondition och prestationsförmåga sjunker. Som hjälp mot detta finns eQ-Oranta pH-Combi! 

eQ-Oranta pH-Combi stabiliserar magens och tarmens pH värde samt bildar en skyddande hinna. Produkten är mycket snabbverkande, effekten kan ses redan inom ett par timmar och den verkar länge. Rekommenderas att användas i 2-4 dagars kur i samband med stressiga situationer, såsom tävling, för att skydda hästens mage och uppehålla välmående!

 

Bild: Heidi Lammi / http://heidilammi.galleria.fi

Bild: Ritva Waris-Wörlin / http://warisworlin.kuvat.fi/

Uutiset

20.05.2017
After a successful test period 2016 with a group of his horses Peter Untersteiner,
The Trainer of the year 2016 in Sweden, is very satisfied and now, from today,
...
07.07.2016

Förra helgen reds de Nordiska & Baltiska mästerskapen i Ypäjä i såväl hoppning, dressyr som pararidning, samt även FM i fälttävlan. I hoppningen gick det individuella guldet i den kombinerade senior och U25 klassen...